Hraničiarov učeň. 5, Výkupné za Eraka - Flanagan, John, 1944- (Egmont, 2019)
Skandijský oberjarl Erak podnikne nájazd na pobrežie púštnej krajiny Arida, padne však pri tom do zajatia. Erakov zástupca Svengal požiada o pomoc v Araluene a Halt s Willom sa ponúknu, že s ním vyplávajú do Aridy a privezú za Eraka výkupné. No ak má byť ich cesta úspešná, potrebujú mať so sebou osobu kráľovského rodu, a tak princezná Kasandra alebo Evanlyn, ako ju pozná Will prehovorí svojho otca, aby jej dovolil plaviť sa s nimi na juh. K výprave sa pripoja aj Horác a Gilan, aby zabezpečili princezninu ochranu. Dostane sa však šestica statočných k Erakovi včas, keď musí prekonať púšť, ktorú obývajú znesvárené kmene a kde im na každom kroku hrozia neznáme nebezpečenstvá?