Policajné rozprávky - Pospíšilová, Zuzana, 1975- (bambook, 2019)
Viete, že nie je zločinec ako zločinec? Páchať škody môže hocikto, napríklad čert alebo pirát. Policajné rozprávky však dokázali, že na cestu zločinu sa môžu vydať aj zdanlivo bezúhonne bytosti. To sa budete čudovať, keď si prečítate, čo vyviedli tchor, kuna alebo splašená formula. V rozprávkach však zločinci nemajú šancu, ako strážcovia poriadku totiž nastupujú pavúky s píšťalkou, kúzelná policajná čiapka, mačka Adelinda alebo detektív Karamelka.Obľúbená autorka Zuzana Pospíšilová prichádza s ďalšou rozprávkovou sériou z edície Rozprávkové čítanie, ktorú vtipne ilustrovala Zděnka Študlarová.