Superaktivátor - Wells, Herbert George, 1866-1946 (Edice Fantasy, 2003)
Sedmnáct povídek otce moderní sci-fi a fantasy Herberta George Wellse, mj. i autora slavných románů Neviditelný, Stroj času, Ostrov Dr. Moreaua či Válka světů, obsahuje jak nové současné překlady jeho nejznámějších příběhů (např. Země slepců či Muž, který uměl dělat zázraky), tak povídky, s nimiž se český čtenář setkává vůbec poprvé (jako jsou ve světě proslulé Dveře ve zdi). Překvapující fantazie a originalita spisovatele, který inspiroval vznik desítek filmů a knih svých pozdějších kolegů, spolu s plastickými líčeními světů, které teprve čekají na své objevení, jeho proslulým černým humorem a schopností vytvářet neobyčejnou atmosféru napětí, jsou zárukou nevšedního čtenářského zážitku.