Český špalíček pohádek, říkadel, hádanek, přísloví a písniček - Motlová, Milada, 1945-; Baránková, Vlasta, 1943- (Knižní klub, 2016)
Knihu tvoří výbor z hlavních žánrů české lidové slovesnosti. Najdete zde říkadla, hádanky, přísloví, písničky a známé pohádky, které vycházejí z našich i cizích lidových pohádkových předloh. U několika známých písniček a koled jsou i noty. Knihu doplňují pěkné ilustrace Vlasty Baránkové. Na konci knihy je slovníček vysvětlující některá méně obvyklá slova.