Vlk. [4. diel] - Bjork, Samuel, 1969- (IKAR, 2022)
Neďaleko švédskeho mesta Uddevalla sa nájdu mŕtvoly dvoch jedenásťročných chlapcov. Medzi telami leží biely zajac. Prípad sa nikdy nevyriešil. O osem rokov sa neďaleko Osla nájdu ďalšie dve telá chlapcov zavraždených rovnakým spôsobom. Tentoraz medzi nimi leží líška.Holger Munch, nový šéf oddelenia vrážd, potrebuje pomoc s vyriešením prípadu. Dopočuje sa o mladej študentke policajnej akadémie Mii Krügerovej, ktorá na skúškach dosiahla vynikajúce výsledky. Ukáže jej fotografiu z miesta činu a Mia si na nej hneď všimne to, čo skúseným vyšetrovateľom vôbec nenapadlo. Munch a Krügerová sa spoločnými silami prehrabávajú temným a hrôzostrašným prípadom, oveľa zložitejším, ako si spočiatku mysleli. Vrah je očividne posadnutý vizuálnou stránkou svojich činov a polícia naráža na samé falošné stopy. Situácia sa vyostrí, keď zmiznú ďalší dvaja chlapci.Román Vlk nadväzuje na úspešný debut Samuela Bjorka Cestujem sama a zároveň zachytáva prvý prípad výnimočnej vyšetrovateľky Mii Krügerovej.