C.S. Lewis : excentrický génius a zdráhavý prorok - McGrath, Alister E. (Alister Edgar), 1953- (Porta libri, 2018)
C.S. Lewis, popredný európsky intelektuál a kresťanský mysliteľ 20. storočia fascinuje milióny ľudí po celom svete celé desaťročia. Jeho myšlienkový a literárny odkaz je predmetom odborných štúdií aj inšpiráciou pre hollywoodske trháky. Alister McGrath prináša nový a komplexný pohľad na jeho život a dielo. Po preskúmaní nových, nedávno publikovaných zdrojov odhaľuje prekvapivé skutočnosti a perspektívy. Namaľoval svojim čitateľom dôveryhodný portrét Lewisa ako excentrického génia, ktorý sa stal zdráhavým prorokom našej doby.