Atlas húb : určovanie, zber, spracovanie - Flück, Markus, 1960- (Ikar, a.s. - Príroda, 2022)
Či už ste laikom, ktorý zbiera len dva druhy húb, aby sa neotrávil, alebo vášnivým hubárom, ktorý sa zo svojich lesných prechádzok pravidelne vracia s preplnenými košíkmi, nový Atlas húb od Markusa Flücka je určený práve pre vás.Autor vás najskôr prevedie svetom húb vysvetlí vám, ako huby žijú, ako sa rozmnožujú a odhalí vám aj zaujímavé tajomstvo ich partnerských vzťahov so stromami. Zároveň vám ponúkne rady, ako huby správne zbierať, ale aj tipy na prípravu pochúťok a poradí vám, ako inšpirovať deti k tejto voľnočasovej aktivite.V obsiahlom sprievodcovi nájdete až 270 stredoeurópskych druhov húb, ktoré sa vyskytujú v našich lesoch, lúkach a hájoch. So spoľahlivou identifikáciou vám pritom pomôže jednoduchý identifikačný kľúč, veľkoformátové farebné fotografie a nákres so základnými charakteristikami, vďaka ktorým sa z vás rýchlo stane ostrieľaný hubár!