Druhá hora : hľadanie zrelosti a zmysluplnosti života - Brooks, David, 1961- (Porta libri, 2021)
Novinár David Brooks vo svojej knihe Druhá hora píše, že ak je prvá hora o budovaní ega a definovaní vlastnej identity, tá druhá je o vzdávaní sa vlastného ja.Na prvej hore musíte byť ambiciózni, strategickí a nezávislí. Na druhej hore budujete hlboké vzťahy a robíte dlhodobé záväzky dôvery a vytrvalosti. Ak je prvá hora o získavaní, druhá hora je o prispievaní. Druhá hora nie je opakom tej prvej. Vyjsť na druhú horu neznamená odmietnuť prvú horu. Je to nová cesta zmysluplnejšia fáza života. Na druhú horu sa lezie úplne inak, ako na tú prvú. Prvú horu dobývate. Identifikujete vrchol, určíte smer a škriabete sa nahor. Ale vaša druhá hora dobýva vás. Podľahnete volaniu niečoho ci Niekoho iného