Fyzika. II, Vybrané kapitoly zo základov modernej fyziky a kvantových počítačov - Petrovič, Pavol, 1945- (Equilibria, 2021)
Učebnica oboznamuje čitateľov so základmi modernej fyziky a kvantových počítačov v rozsahu umožňujúcom pochopiť súčasné predstavy o fyzikálnom obraze sveta a interdisciplinárne väzby fyziky s ostatnými vedami, predovšetkým informatikou. Je koncipovaná ako jeden z variantov univerzitných kurzov základov fyziky pre študijné odbory, ktoré sa nešpecializujú na fyziku.Je určená vysokoškolským študentom bakalárskeho stupňa štúdia na matematicko-fyzikálnych, prírodovedeckých a technických fakultách univerzít, predovšetkým matematikom a informatikom. Poskytne však užitočné informácie aj stredoškolákom a širokému okruhu ďalších záujemcov o hlbšie štúdium fyziky.