Pošlete ma preč? : detský sprievodca: adopcia - Nystrom, Carolyn (Detský sprievodca: adopcia, 2004)
Nechajte sa vo vašom premýšľaní inšpirovať príbehom malého Ondra a jeho adoptívnej rodiny... „V dobe, keď píšem tieto riadky sa na Slovensku takmer 7000 detí nachádza v detských domovoch. Možno ste jedným z tých, vďaka ktorým to číslo nie je vyššie. Možno sa snažíte formovať život chlapčeka či dievčatka, ktorí nemali to šťastie, aby rástli vo fungujúcej rodine so svojimi biologickými rodičmi. A možno s neistotou i istými obavami čakáte, podobne ako ja, na obdobie, kedy sa vaše ‘zlatko‘ začne pýtať ťažké otázky o mame a otcovi. Pripravte sa! Ten čas určite príde! Nechajte sa vo vašom prezmýšľaní inšpirovať príbehom malého Ondra a jeho adoptívnej rodiny. Príbeh každého dieťaťa a každej rodiny je jedinečný a nenapodobiteľný, a preto nejde o šablónový opis. Verím však, že táto útla knižka môže byť dôležitým zdrojom podnetov i povzbudenia pre nás všetkých, ktorí veríme, že rodina je umelecké dielo, na ktorom sa oplatí pracovať.“Milan Mitana, adoptívny otec