Chemické názvoslovie - Čurda, Marián, 1995- (Biochémia, 2022)
Pre každého človeka je v živote dôležité ovládať cudzí jazyk, vo väčšine prípadov je to anglický jazyk, ktorý slúži ako komunikačný prostriedok po celom svete. Avšak, ako to je u chemikov? Ako sa dorozumievajú? Na tieto otázky existuje jednoduchá odpoveď majú vlastný jazyk, ktorý nazývame chemické názvoslovie. Predkladaná príručka je druhým vydaním úspešnej knihy z roku 2016, ktorá sa zaoberala komunikačným prostriedkom všetkých chemikov. Oproti svojmu prvému vydaniu je prepracovaná ako z grafického hľadiska, tak i obsahového. Tieto zmeny si vyžiadala samotná prax základnej škole až po vysoké školy a univerzity s chemickými odbormi.