Pedagogika Márie Montessoriovej - terminologické minimum : alebo Montessori pedagogika pre každého - Slováček, Matej; Miňová, Monika, 1969- (Rokus, 2017)
Pedagogika Márie Montessoriovej terminologické minimum alebo Montessori pedagogika pre každého je najnovšia a najaktuálnejšia slovenská odborná publikácia o pedagogike M. Montessoriovej, ktorej cieľom je poskytnúť ucelenú a zrozumiteľnú informáciu o tejto pedagogike v logických sledoch a súvislostiach. Publikácia má teoreticko-praktický charakter. Obsahuje deskripciu filozofických a pedagogických pilierov predmetnej pedagogiky aj popisy, ciele a postupy aktivít a činností, didaktického materiálu a práce s ním. Príloha obsahuje chronologický prehľad udalostí života Márie Montessoriovej, systematizáciu materiálu a činností špecifických pre túto pedagogiku a vybrané prieskumy autorov týkajúce sa stavu pedagogiky Márie Montessoriovej realizované na Slovensku v posledných rokoch.