Montessori pre batoľatá : príručka pre rodičov, ako z dieťaťa vychovať zvedavého a zodpovedného človeka - Davies, Simone, 1974- (Lindeni, 2022)
Je čas zmeniť náš pohľad na batoľatá. Pomocou princípov vytvorených doktorkou Mariou Montessori ukazuje autorka, ako je možné zmeniť život s „hrozným“ batoľaťom na pestrý a vzájomne obohacujúci čas plný zvedavosti, učenia sa, rešpektu a objavovania. Spolu so stovkami praktických nápadov týkajúcich sa všetkých stránok života s batoľaťom, ponúka kniha päť princípov na povzbudenie prirodzenej zvedavosti u vášho dieťaťa, od „dôvery dieťaťu“ až po „pestovanie jeho zvedavosti“.Nájdete v nej návody, ako si krok po kroku jednoducho vybudovať každodennú rutinu, ako napríklad umývanie zubov či chodenie na toaletu, ako zvládať situácie medzi súrodencami alebo rozlúčiť sa s cumlíkom.Okrem toho vás môže naučiť:ako zostať pokojnými, keď vaše batoľa práve pokojné nie je a ako stanoviť hranice s láskou a rešpektom bez uchyľovania sa k úplatkom alebo trestomako si zariadiť domov a zbaviť sa chaosuako vytvoriť montessori aktivity vhodné práve pre dieťa vo veku jeden až tri rokyako vychovať zvedavé dieťa, ktoré miluje skúmať svet okolo sebaako vidieť svet očami dieťaťa a nechať sa prekvapovať a tešiť detskou perspektívouako byť vášmu dieťaťu sprievodcom a skutočne vedieť oceniť každý krok na jeho ceste