Dúhové údolie / 7. diel - Montgomery, Lucy Maud, 1874-1942 (Slovart, 2023)
Malebný zalesnený kútik hneď vedľa Anninho a Gilbertovho sídla Ingleside ich deti nazvali Dúhovým údolím. Je pre ne doslova rajom a trávia v ňom pri hrách takmer celé dni. Život v Glene St. Mary však obrátia hore nohami štyri deti nového pastora, ovdoveného Johna Mereditha. Ich neustále zasnený otec sa stráca v myšlienkach a ony si uvedomujú, že ich nemá kto vychovávať a ich domácnosti chýba starostlivá ruka. S Anninými deťmi síce od začiatku tvoria zohratú a nerozlučnú partiu, no sebe i otcovi narobia nevídané starosti a vyvolajú obrovské množstvo škandálov, kým sa dospelým napokon nepodarí dostať situáciu do správnych medzí.