Malý Mikuláš a jeho susedia. 8 - Goscinny, René, 1926-1977; Sempé, Jean-Jacques, 1932- (Slovart, 2022)
Každodenné zážitky, radosti a starosti opisuje malý Mikuláš s pôvabnou prostorekosťou, v ktorej sa zrkadlia charaktery spolužiakov, pedagógov, rodičov i susedov. Či je to príliš familiárny sused pán Bledur, alebo odmeraný a hašterivý pán Habadej, roztomilá malá slečna Mária-Hedviga, najtučnejší kamarát Aurel, skúsený detský lekár, zhovievavá pani učiteľka, prísny policajt, pani Marcelínová s otravným bábätkom Silvestrom, tí všetci tvoria malý svet malého chlapca s veľkým srdcom. Svet, kde sa každá šarvátka medzi kamarátmi končí zmierením a každé rodinné nedorozumenie objatím.