Bellerofontés a Filonoé - Panáková, Beata, 1959- (Múzy, 2022)
Príbeh o korintskom princovi Bellerofontovi. Mladý jazdec konských záprahov je hrdinom starovekých športových hier do času, kým ho neuvážený čin nezvrhne z piedestálu moci a slávy. Tu sa začína jeho životná púť k naozajstnému hrdinstvu. Bellerofontés je rebel, jeho príliš smelé sny ho nakoniec opäť doženú k skaze. Pád hrdinu však neumenšuje veľkosť jeho činov. Príbeh o Bellerofontovi a Filonoé sprevádzajú pôsobivé ilustrácie Ivana Pavleho.