Bobor a jeho kamaráti : Ako vyrastajú a žijú - Reichenstetter, Friederun, 1940- (Poznávame prírodu, 2021)
Na brehu potoka žije bobor, stavia si tu svoje hrádze a preháňa sa vo vode. Spoločnosť mu robí malý vtáčik vodnár, ktorý sa rád potápa. Vďaka silným nožičkám sa ubráni aj silnému prúdu. O kus ďalej sa na kameni vyhrieva salamandra škvrnitá so svojimi kamarátmi, skokanom hnedým a ropuchou bradavičnatou. Ani myšky sa vody neboja konkrétne dulovnica silné štetiny na nohách a chvoste jej pomáhajú plávať. V hlbinách potoka zasa na svoju korisť striehne dravá šťuka a nad hladinou krúži farebný rybárik. Vydajte sa s nami k vode a poznajte aj ďalšie vodné zvieratká!