Panovník. [3. diel] - Sansom, C. J., 1952- (AKTUELL, 2024)
Je jeseň roku 1541. Kráľ Henrich VIII. sa vydáva na veľkolepé ťaženie na sever, aby sa zúčastnil výstredného kajania sa poddaných, ktorí sa vzbúrili v Yorku.Právnik Matthew Shardlake a jeho pomocník Jack Barak sa už nachádzajú v meste. Okrem pomoci s vybavovaním žiadostí pre kráľa Shardlake neochotne prijal od arcibiskupa Cranmera nevšednú úlohu - zaistiť blahobyt dôležitého, no nebezpečného sprisahanca, ktorého majú doviezť do Londýna na výsluch.Vražda miestneho sklenára však zapletie Shardlaka do temných tajomstiev spojených nielen s väzňom na Yorskom hrade, ale aj so samotnou kráľovskou rodinou. Keď Shardlake a Barak narazia na skrýšu tajných dokumentov, ktoré môžu ohroziť tudorovskú vládu, spustí sa sled udalostí, pre ktoré bude Shardlake čeliť najväčšej skaze storočia.