Oko noci. [8. diel] - Börjlind, Cilla, 1961-; Börjlind, Rolf, 1943-; Bratová, Mária, 1958- (Bratislava : IKAR, 2024)
Olivia Rönningová a Lisa Hedqvistová sa pri kontakte s ukrajinskými utečencami dozvedajú o zločinoch, ktorým čelia počas svojej strastiplnej cesty. Kriminalistky sa snažia zistiť, kto stojí za medzinárodnou sieťou napojenou na obchodovanie s ľuďmi. Tom Stilton vyvolá podozrenie svojej partnerky Luny. Zdá sa, že má podiel na istom pozoruhodnom úmrtí, hoci ho očividne netrápi svedomie. Keď ho príde vypočúvať polícia, vzťah medzi Tomom a Lunou sa vyhrotí. Môže vôbec ľúbiť takéhoto muža?V centre Štokholmu padne zo strechy domu mladík, prenasledovaný dvoma mužmi. Mŕtveho sa nedarí identifikovať. Kto to je a kto zapríčinil jeho smrť?Abbasa, priateľa Toma a Olivie, nečakane navštívi matka, ktorú nevidel od detstva. Prečo ho vyhľadala?Nitky jednotlivých udalostí súvisia s luxusnou jachtou na francúzskej riviére a s klenotom nevyčísliteľnej hodnoty so strateným Fabergého vajcom známym ako Oko noci.
Keywords: próza švédska -- romány detektívne -- detektívky; švédske romány; detektívky, trilery