Desátá síň - Cooper, Glenn, 1953- (Praha : Knižní klub, 2012)
Napínavý román kombinuje prvky akčního thrilleru ze současnosti s historickou zápletkou katastrofického rázu.
Spisovatel Glen Cooper ve svých románech využívá své profese archeologa a sestavuje tak uvěřitelné, mrazivě napínavé příběhy s detektivní zápletkou. Restaurátorská firma Hugo Pineaud získá zakázku z částečně vyhořelé opatské knihovny. Hugo zde objeví vzácný středověký rukopis ukrývající nebezpečné tajemství, které sepsal mnich Bartoloměj v roce 1307. Společně se svým přítelem archeologem Lucem, tak trochu Indiana Jonesem, se s vervou pustí do řešení záhady. Netuší, že se jim podařil nález mnohem zajímavější, ale zároveň také velice nebezpečný. Dochází kvůli němu k mnoha zdánlivě náhodným úmrtím a oba vědci se sami ocitnou v ohrožení života. Podivuhodná desátá síň totiž skrývá neuvěřitelné tajemství.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: americké romány; thrillery (romány); American fiction; thrillers (novels)