Elektra - Saint, Jennifer (TATRAN, 2023)
Elektra, Klytaimnestra, Kassandra. Tri silné ženy v osídlach dávnej kliatby. Ktorej z nich sa podarí prerušiť desivý kolobeh násilia a pomsty?Mykénska princezná Elektra túžobne očakáva návrat svojho otca Agamemnóna, hlavného veliteľa achájskych vojsk, z trójskej vojny. Len pri ňom cítila, čo je to rodičovská láska a náklonnosť. Odkedy však otec odišiel na čele veľkého loďstva oslobodiť unesenú spartskú kráľovnú Helenu, trpí mladučká Elektra ústrkmi a nevšímavosťou svojej matky.Klytaimnestra spočiatku manžela vrúcne milovala, ale keď Agamemnón obetoval najstaršiu dcéru Ifigeneiu bohom, aby grécke vojsko bezpečne odplávalo k trójskym brehom, znenávidela ho a dlhých desať rokov v sebe živila a rozdúchavala túžbu po pomste.Agamemnón sa konečne vracia ako oslavovaný hrdina a víťaz. Súčasťou jeho koristi je aj trójska kňažka Kassandra, schopná predvídať budúcnosť. Vo svojich víziách videla horiacu Tróju a teraz zase vidí temné mračná nad Mykénami. Osudy troch neobyčajných žien Elektry, Klytaimnestry a Kassandry sú nerozlučne späté. Elektra odmieta byť hračkou v rukách nevyspytateľného osudu a chce o sebe rozhodovať sama. Naráža však na začarovaný kruh násilia a pomsty, opakujúci sa v histórii atreovského rodu.