O tučniakovi Alexovi, ktorý sa citil vylúčený - Cary, Gemma; Kumar, Krishna (Rozprávky o emóciách, 2024)
Milý príbeh, ktorý citlivo poukazuje na pocity detí, ktoré zažili odmietnutie alebo vylúčenie z kolektívu. Zároveň vyzdvihuje význam a dôležitosť priateľstva. Tučniak Alex nemá ani jedného kamaráta. Ostatné zvieratká si ho totiž nevšímajú. Neskôr spozná Gabka - tučniaka, s ktorým sa taktiež nikto nechce hrať. Ako sa Alex zachová?