Školní zralost : co by mělo umět dítě před vstupem do školy - Bednářová, Jiřina, 1963-; Šmardová, Vlasta (Moderní metodika pro rodiče a učitele Předškoláci, 2010)
Nebojte se zápisu do 1. třídy.Publikace osvědčené autorské dvojice dává prostor rodičům a pedagogům, aby se dlouhodobě zabývali podněcováním dítěte v době přípravy na nástup do školy. V knize naleznete základní informace o tom, co by mělo dítě umět a zvládnout mezi pátým a šestým rokem věku. Najdete zde rovněž upozornění na některé vývojové obtíže. Kniha je určena pro rodiče i učitelky v mateřských školách.