Bancroftova strategie - Ludlum, Robert 1927-2001 (DOMINO, 2007)
Legendární agent Todd Belknap je po fatálně nezdařené operaci propuštěn z tajných služeb. Když se vzápětí dozví, že jeho nejlepší přítel byl unesen v Libanonu a americké úřady nejeví ochotu ani vůli být mu jakkoli nápomocny, Belknap se rozhodne zasáhnout na vlastní pěst. Ve stejné době se finanční analytička Andrea Newtonová dozví, že jí vzdálený bratranec, jehož nikdy neviděla, odkázal obrovské jmění. Výplata dědictví je podmíněna tím, že Andrea zasedne ve správní radě Bancroftovy nadace, dobročinné organizace řízené patriarchou rodu Paulem Bancroftem.Andrea je všemi nečekanými událostmi zprvu uchvácena, ale brzy začne poznávat, že většina aktivit rodinné nadace není charitativního charakteru. Stále zjevněji vystupuje na povrch provázanost s nechvalně proslulou skupinou Genesis, která je spojována se snahami o destabilizaci politické rovnováhy ve světě - a pro své cíle je ochotna riskovat miliony lidských životů.Možná Andree pomůže v odhalení pravdy Todd Belknap, s nímž se dílem náhody seznámí. Ale stejně dobře je možné, že náhodní spojenci nebudou dost rychlí...