Absolutní zbraň - Ryan, Chris, 1961- (Naše vojsko, 2008)
Tři lidé. Tři příběhy. A těžký zápas o život v zemi, kde zuří válka.Nick Scott byl v první válce v Perském zálivu jako voják britské jednotky SAS. Padl do zajetí, přežil mučení. Z války se vrátil jako psychicky zlomený člověk. Jeho dcera Sára je půvabná mladá odbornice na fyziku, která pracuje na odhalení jednoho z velkých vědeckých tajemství posledního staletí. Sára náhle zmizí. Její přítel Jed Bradley, jeden z nejlepších mladých vojáků SAS, je v předvečer války v Iráku vysazen za nepřátelskými liniemi, aby zjistil pravdu o zbraních hromadného ničení režimu Saddáma Husajna. Nick a Jed se neplánovaně stanou aktéry celosvětového boje o moc. Cestu domů z válkou zmítaného Iráku, ve kterém se hroutí autoritářský režim, si musejí tvrdě vybojovat. Oba usilovně hledají ženu, kterou milují, a odhalují přitom tajemství nejmocnější zbraně na světě.