Emil Einstein. 1. diel, Prísne tajný vynález - Kolb, Suza, 1966- (Ikar, a.s. - Stonožka, 2022)
V deň šiestych narodenín Emil Einstein dostal darček, z ktorého spočiatku vôbec nemal radosť. Potom ho začala neznesiteľne svrbieť hlava. Vzápätí dostal úžasný nápad. Nápad hodný veľkého vynálezcu! Celé dni neúnavne pracoval vo svojom vedeckom laboratóriu, až kým nezostrojil prekladač zvieracej reči.