Zachránený medvedík. [2. diel] - Gold, Hannah (TATRAN, 2024)
April ani rok po návrate z výpravy na Medvedí ostrov nedokáže zabudnúť na Maca, ľadového medveďa, s ktorým prežila veľa dobrodružstiev. Keď sa dozvie, že na Svalbarde postrelili nejakého ľadového medveďa, prepadne ju obava, že ide o jej priateľa, a presvedčí otca, aby ju sprevádzal na ceste do mrazivej Arktídy. Ich misia však naberie nečakaný obrat, keď April nájde opustené medvedie mláďa, ktoré zúfalo potrebuje pomoc.April sa ocitá v náročnej situácii. Ak chce medvieďa zachrániť, musí prekonať strach a nájsť v sebe odvahu a vynaliezavosť, aby prežila v nehostinnej krajine a pomohla tým, ktorí si sami pomôcť nedokážu.