Zachovajte si bystrosť : prenikavý mozog v každom veku : Vyskúšajte si jednoduchý 12-týždňový program - Gupta, Sanjay, 1969-; Maťúšová, Veronika (Bratislava Tatran, 2022)
Pravdepodobne robíte všetko možné, aby ste boli fit a udržali si zdravé telo, ale čo robíte pre svoj mozog? Je vôbec možné zachovať si v každom veku mladú a bystrú myseľ? Donedávna si dokonca aj odborníci mysleli, že ľudský mozog sa vyvíja len istý čas. Ale to nie je pravda. Čoraz viac vedeckých dôkazov svedčí o tom, že bystrú myseľ si možno užívať po celý život. V knihe Zachovajte si bystrosť vychádza autor z výsledkov najmodernejšieho výskumu, za ktorými precestoval celý svet, aby skúmal tajomstvá kognitívnej dlhovekosti. Poukazuje na škodlivé mýty o fungovaní mozgu a ponúka päť pilierov pre zdravú myseľ: hýbte sa, objavujte, oddychujte, vyživujte a socializujte sa. Či už ide o oblasť ideálnej stravy, fyzickej aktivity, výživových doplnkov alebo nastavenia mysle, Dr. Gupta nám ukazuje, čo v tomto smere funguje a prečo je to tak. Dokonca každému, kto chce už dnes začať pracovať na zlepšení svojich kognitívnych schopností, ponúka inovatívny dvanásťtýždňový program.Skôr než sa u nás prejavia problémy s pamäťou, máme možnosť posilniť odolnosť svojho mozgu proti chorobám a to aj v prípade, že sa u nás vyskytujú genetické rizikové faktory. Ľuďom, ktorí už zažívajú kognitívny úpadok alebo sa starajú o blízkeho s demenciou, ponúka Dr. Gupta usmernenia a rady pre produktívnejší a pozitívnejší zajtrajšok. Nečakajte a začnite si posilňovať mozog! Kniha Zachovajte si bystrosť je presne ten návod, ktorý potrebujete, aby ste si zachovali zdravý mozog po celý život.
Obsahuje poznámky a register
Keywords: kognitívna psychológia; mozog; duševné zdravie; telo a myseľ; Cognitive psychology; Brain; Mental health; Body and mind; populárno-náučné publikácie; Popular works