Výchova chlapcov - Dobson, James C., 1936- (Porta libri, 2003)
V dnešnej kultúre je veľmi ťažké vychovávať chlapcov. Rodičia, učitelia a tí, ktorí sa zaoberajú formovaním charakteru chlapcov, majú mnoho otázok:Sú chlapci úplne iní ako dievčatá? Ak áno, v čom?Aká je úloha otca vo výchove syna?Aká je úloha matky?Ako môžeme formovať ďalšiu generáciu mužov?Kniha je určená:- otcom a mamám, ktorí chcú lepšie porozumieť potrebám svojich synov- slobodným matkám a osamelým otcom- starým rodičom- učiteľom a vychovávateľom- pracovníkom s deťmi.James Dobson, jeden z najuznávanejších a najdôveryhodnejších amerických odborníkov na rodinné otázky, sa v knihe Výchova chlapcov púšťa do týchto otázok a ponúka rady a povzbudenie založené na pevnom základe biblických princípov. Vysvetľuje, prečo sú chlapci takí, akí sú, ako rozumieť ich citovému a fyzickému rozvoju a ako ich motivovať, aby sa stali Božími mužmi.