Rexík. Spoznaj prírodu! - Dawczak, Beata; Spychał, Izabela (Rexík, 2022)
V encyklopédii prírody pre najmenších prevedie Rexík malých zvedavcov svetom prírodných úkazov. Jednoduchým spôsobom vysvetlí, prečo fúka vietor či padá sneh, čo je to dúha, hmla, prečo sa striedajú ročné obdobia či deň s nocou, formou básničky naučí dni v týždni aj názvy 12 mesiacov.Deti spoznajú najznámejšie druhy vtáčikov, lesných kvietkov, hmyzu. Rexík pripomenie, aká skvelá zábava môže byť vonka na jar, v lete, na jeseň aj v zime. Naučí deti pripraviť chutný ľadový čaj, upiecť jablká v župane a medovníkový stromček. Vysvetlí, aký je rozdiel medzi listnatými a ihličnatými stromami, kto je to ujo horár, čo trápi v zime lesné zvieratká, a taktiež to, prečo sa niektoré z nich ukladajú na zimný spánok. Deti istotne potešia aj rýmované hádanky, hľadanie rozdielov, veselé pokusy.