Tánička a tekvička - Kwant, Admar (Slová, 2023)
Ideálna jesenná obrázková knižka! Pôvabne jednoduchý príbeh nesie posolstvo úcty k vlastnej práci, a zároveň poukazuje na potrebnú vytrvalosť i starostlivosť, ktoré vždy prinesú ovocie! Deti, ktoré sa naučia vážiť si svoju vlastnú prácu, majú rešpekt aj pred prácou iných.Nechajte svoje deti stráviť s Táničkou príjemné a napínavé chvíle pri prácach v záhrade a očakávaní vlastnej úrody.Tánička s oteckom spolu uvaria tekvicovú polievku a z odložených semienok, ktoré na jar zasadia, vypestujú ďalšie tekvičky. Dievčatko popri starostlivosti o rastúcu rastlinku pozorne sleduje jej fascinujúcu premenu. No zdá sa, že pri záhradných prácach jej pomáha ešte aj ktosi ďalší...Knižočka, ktorá zahreje pri srdci, a to nielen svojimi farbami! Príbeh o trpezlivosti, láskavosti, dobrosrdečnosti a nezištnej pomoci vyrozprávala autorka aj prostredníctvom hrejivých, ručne kreslených ilustrácií v pastelových odtieňoch.