Janíčko a škriatok Pipko - Kwant, Admar (Slová, 2023)
Janíčkov najlepší kamarát žije hlboko v lese, tam, kde rastie papradie a zamatový mach. Keď kamarát nie je doma, zanechá mu chlapček pred vchodom do domčeka vždy niečo malé pre radosť: sladkú černicu, ligotavý kamienok či červené pierko, čo stratil ďateľ.Janíčko má rád svojich lesných priateľov a oni majú radi jeho. Svoju náklonnosť si s obľubou prejavujú aj milou malou pozornosťou.Po silnej búrke zbadá Janíčko v lese na ostnatom kríku odtrhnutý kus červenej čiapky lesného škriatka Pipka. Azda by pre svojho najlepšieho priateľa mohol vyrobiť špeciálny darček?Pôvabný príbeh o láskavosti a štedrosti vyrozprávala autorka aj prostredníctvom hrejivých, ručne kreslených ilustrácií v pastelových odtieňoch.