Čo je domov? - Baluchová, Kristína, 1983- (PLUTOŠOP, 2024)
Malá zvedavá myška zatúžila spoznať svet. Veď čo ak sú iné kraje a iné domy krajšie? Vyrazí teda na potulky. Celý rok cestuje po svete, spoznáva jeho čaro, no stále má pocit, že jej niečo a niekto chýba. Čo vlastne tvorí náš domov? Aká dôležitá je naša rodina a priatelia? Možno je naozaj všade dobre, ale doma... Prečítajte si veršovaný príbeh malej myšky a jej chyžky, ktorý naučí deti spoznávať ročné obdobia, dopravné prostriedky, no najmä teplo domova. Knižka obsahuje aj otázky na rozvoj tvorivosti a podporu čítania s porozumením.