Ako to funguje. Svet lietania - Miles, Elizabeth; Howatson, Ian; Quigley, Sebastian; Srnková, Monika (Foni book s.r.o, 2019)
Pozrite sa dovnútra prúdového motora a objavte jeho silu. Pozrite sa na letisko a zistite, ako lietadlo pristáva. Posaďte sa do kokpitu a preskúmajte počítačom riadené ovládacie prvky.Prečo je kabína lietadla pod tlakom?Ako krídlo udrží lietadlo vo vzduchu?Čo s nachádza vnútri kokpitu?Ako prúdové lietadlo letí dozadu?