Ako to funguje. Svet lietania - Miles, Elizabeth; Howatson, Ian; Quigley, Sebastian; Srnková, Monika (Nesvady Foni book s.r.o., 2019)
Pozrite sa dovnútra prúdového motora a objavte jeho silu. Pozrite sa na letisko a zistite, ako lietadlo pristáva. Posaďte sa do kokpitu a preskúmajte počítačom riadené ovládacie prvky.Prečo je kabína lietadla pod tlakom?Ako krídlo udrží lietadlo vo vzduchu?Čo s nachádza vnútri kokpitu?Ako prúdové lietadlo letí dozadu?
Preložené z angličtiny
Na obálke pod názvom: Uč sa, objavuj, preskúmaj
Keywords: lietadlá; balóny; vzducholode; Airplanes; Balloons; Airships; populárno-náučné publikácie; publikácie pre deti; Popular works; Children's literature