Nedocenení : príbehy vedcov, ktorých ignoroval svet - Šranková, Eva Ava, 1974-; Bedecsová, Dominika; Zákopčan, Marek, 1986-; Kenji, Alexander J., 1982- (Interez Media, 2024)
Kniha Nedocenení otvára dvere do životov tridsiatich výnimočných vedcov, ktorí napriek svojim revolučným objavom a významnému prínosu zostali pre svet, minimálne v dobe, v ktorej žili,nepovšimnutí. Jednotlivé príbehy ukazujú, ako spoločenská a politická situácia, rasové predsudky, vojnové konflikty či vedecká nevraživosť ovplyvnili výsledky práce týchto osobností.Navzdory tomu všetkému však odmietli ustúpiť, a tak ich príbehy nie sú len o samotných vedeckých objavoch, ale aj o odvahe a vytrvalosti v boji za pravdu a uznanie. Nedocenení osvetľujú skryté stránky histórie vedy a dokazujú, aké dôležité je priznať zásluhy tým, ktorí svojou prácou zmenili svet.