Nexus : stručná história informačných sietí od doby kamennej po umelú inteligenciu - Harari, Yuval Noah, 1976- (Aktuell, 2025)
Za posledných 100 000 rokov ľudstvo nahromadilo obrovskú moc, no aj napriek objavom, vynálezom a víťazstvám stojíme na prahu existenčnej krízy. Medzinárodné a politické napätie stúpa, zatiaľ čo sa bezhlavo rútime do éry AI - cudzej informačnej siete, ktorá nás môže zničiť. Popritom všetkom, čo sme dosiahli, vzniká otázka, prečo sme takí sebadeštruktívni. Nexus mapuje históriu ľudstva a uvažuje, ako sme sa ocitli v tomto toku informácií.