Zelená planéta : tajný život rastlín - Barnes, Simon, 1951- (Príroda, 2023)
Svetoznámy prírodovedec sir David Attenborough vás prostredníctvom pera bestsellerového novinára pozýva do očarujúceho sveta rastlín, v ktorom sa odohrávajú strhujúce príbehy, aké dosiaľ videl len málokto. Plní údivu sa ocitnete uprostred tropických gigantov, ktorých koruny sa šplhajú do závratných výšok, v nehostinných podmienkach vyprahnutých púští, kde zásoby vody rozhodujú o prežití, či hlboko pod vodnou hladinou, kde rastliny zápasia s nedostatkom slnečného svetla.Niektoré stromy žijú stovky rokov, kým iné, menšie rastlinky sa dožívajú len niekoľkých krátkych týždňov. Nechajte sa uchvátiť emotívnymi príbehmi prekvapivých hrdinov, rozmanitosťou a divokosťou prírody!Kniha je sprievodným dielom k prelomovej televíznej sérii stanice BBC s rovnomenným názvom.