Potulky starou Žilinou. 3., Svet módy a elegancie - Marcinová, Júlia (Artis Omnis, 2024)
Etnologička Júlia Marcinová, autorka úspešného románu Kde si sa vydala, tam si mlieko pýtaj, ale aj mnohých odborných publikácií, nás tentoraz prevedie históriou odievania a módy na severe Slovenska. Vyberieme sa do medzivojnového obdobia a nazrieme do známych krajčírskych salónov, spoznáme módne trendy a zistíme, ktoré dámy si na módu najviac potrpeli. Nebudú chýbať ani džentlmeni v klobúkoch, známi obchodníci či preslávené miesta, na ktorých sa odohrával spoločenský život. Neobídeme však ani bežný kolorit mesta a jeho obyvateľov naprieč všetkými spoločenskými vrstvami a zažijeme tak Žilinu v jej mnohých podobách.