Tajomstvo slov : Ako sa nestratiť v labyrinte slovenčiny - Hevier, Daniel, 1955- (HEVI, 2025)
Autor sa už vyše 60 rokov zaoberá slovami, skúma ich, odhaľuje ich tajomstvá. Svoje poznanie vložil hravou a vizuálne príťažlivou formou do tejto objemnej knihy. Je v nej obsiahnuté celé bohatstvo slovenského jazyka, množstvo zaujímavostí a nových faktov, kuriozity i fascinujúce javy. Kniha zaujme deti, ktoré nemajú rady predmet slovenský jazyk v škole, ale aj tie, ktoré milujú hru s jazykom. Poslúži aj rodičom a pedagógom, keďže je v nej obsiahnuté celé učivo na základnej i strednej škole. Veľa obrázkov, menej slov, množstvo inšpirácie.