Lekárne a lekárnici v okrese Žilina pred rokom 1990 - Frátriková, Oľga; Novák, Milan, 1953-; Štanský, Peter, 1945-; Valenta, Zdeněk; Smieško, Roman (Georg, 2014)
V publikácii je zdokumentovaná história vzniku lekární a ich činnosť na pozadí dejín. Opis histórie začína prvými známymi údajmi o zámockej lekárni v Bytči v roku 1617 a končí rokom 1989. Čitateľ má možnosť na fotografiách porovnať vzhľad lekární a ich okolia, v ktorom vznikli s dnešným stavom. Kniha je pútavá nielen pre odbornú lekárnickú verejnosť, ale aj pre tých, ktorých zaujímajú dejiny žilinského regiónu.