Atlas zvierat - Johnson, Jinny, 1949- (Fortuna Junior, 2012)
Atlas zvierat ponúka fascinujúci pohľad na život zvierat na našej planéte. Nájdeš v ňom množstvo zaujímavých faktov, pôsobivých ilustrácii a podrobných farebných máp. Každá dvojstrana predstavuje tie najúžasnejšie živočíchy z celého sveta, usporiadané podľa kontinentov a habitatov.Ako prežijú zvieratá v extrémnom prostredí arktickej tundry, Sahary či Himalájí? Ako si zaobstarajú potravu, ako hľadajú úkryt a ako vychovávajú mláďatá? Prečítaj si o ohrozených gorilách horských, o usilovných svišťoch prériových aj o jedinečných zvieratách obývajúcich odľahlé oblačné lesy. Spoznaj svet zvierat v jeho úžasnej pestrosti.