Chlapec v kopačkách. [4. diel], Starosti s trénerom - Bolfová, Markéta; Fibrich, Lukáš, 1974- (GRADA Slovakia, 2025)
Tréner Kamil si zlomil nohu a na lavičku sa vráti až na jar. Chlapčenský futbalový tím tak čaká prekvapenie v podobe nového trénera Vlada. Lenže ten si z neznámeho dôvodu „zasadol“ práve na Tomáša, najlepšieho hráča družstva. Neustále ho kritizuje a na zápasoch ho nechce pustiť k lopte. Medzitým na Húkalku privezú ohrozeného rysa ostrovida. Vzácne zviera však priláka pozornosť nielen kontrolórov, ale aj neznámeho sabotéra. Ten robí stanici jednu schválnosť za druhou, a tak hrozí, že ju nadobro zatvoria! Tomáš s dedkom sa preto púšťajú do pátrania. Dokážu odhaliť vinníka skôr, než prídu o rysa aj celú Húkalku?