Svet drakov - Macfarlane, Tamara (Ikar, a.s. - Stonožka, 2023)
Spoznajte úchvatný svet bájnych stvoreníPrebádajte hlbiny oceánov aj najvyššie končiare hôr a vstúpte do fascinujúcého sveta drakov. Kniha Svet drakov spája fikciu s fantáziou, oddeľuje fakty od mýtov a odhaľuje najzaujímavejšie tajomstvá, ktoré obklopujú tieto legendárne tvory. Na jej stránkach nájdete:pútavé informácie o 23 drakochmapy miest, odkiaľ pochádzali a kde sa vyskytovaliobjasnenie historického a kultúrneho významu drakov z celého svetapovery a tajomstvá, ktoré obklopujú tieto bájne tvoryZaujímavé príbehy spolu s pôsobivými ilustráciami oživujú dávne legendy a mýty. Príbehy o drakoch z Ázie, Európy, Afriky a Severnej Ameriky stimulujú predstavivosť, dopĺňajú už známe fakty a udržiavajú čitateľa v napätí od prvej až po poslednú stranu.Na konci knihy nájdete návod, ako si vytvoriť vlastného draka.