Očkování 2007/2008 - Göpfertová, Dana, 1951-; Škovránková, Jitka; Dáňová, Jana, 1956- (Triton, 2007)
Zrozumiteľná a prehľadná publikácia prináša objektívne fakty o súčasných možnostiach, výhodách i nevýhodách rôznych druhov očkovania. Vysvetľuje ako funguje očkovanie, ako vznikla myšlienka očkovania, aké očkovacie látky existujú, ako je organizované očkovanie v Českej republike, proti ktorým chorobám sa očkuje bezplatne alebo na žiadosť (prečo, kto, kedy, čím, ako, výsledok, riziko). Informuje o pasívnej imunizácii, zdravotných prekážkach pri očkovaní a pod.