Fundamentals of musculoskeletal imaging - McKinnis, Lynn N., 1959- (Davis, 2005)
Druhé vydanie tejto publikácie sa nesie v duchu potvrdenia tézy, že korelácia nálezov zobrazovacích vyšetrovacích metód s klinickými nálezmi umožňuje lepšie hodnotenie stavu pacienta, špecifickejšie plánovanie terapie a dosiahnutie lepších terapeutických výsledkov. Cieľovou skupinou tejto knihy sú rehabilitační klinickí lekári. Kniha im umožňuje lepšie pochopiť a vyhodnotiť diagnostické zobrazenia muskuloskeletálneho systému a následne zvoliť čo najvhodnejšiu terapiu. Druhé vydanie v porovnaní s prvým reflektuje expanziu od konvenčnej rádiografie k magnetickej rezonancii, počítačovej tomografii a ultrasonografii. Obsahuje tiež prípadové štúdie ako ukážky integrácie výsledkov zobrazovacích diagnostických metód a fyzikálnej terapie, sumarizáciu kľúčových termínov na konci každej kapitoly a interaktívne cvičenia na CD ROM-e s interpretáciou normálnych a patologických diagnostických zobrazení. Oproti prvému vydaniu pribudli tri nové kapitoly - "Progresívne zobrazovanie pomocou CT, MR a ultrasonografie", "Rádiologické vyhodnotenie temporomandibulárneho kĺbu" a "Integrácia zobrazovacích diagnostických metód do praktickej fyzikálnej terapie". Kniha má 564 strán, obsahuje množstvo čiernobielych obrázkov, schém a diagnostických snímkov a je určená najmä rehabilitačným lekárom. Je vhodná aj pre čitateľov, ktorí zatiaľ neprišli do styku s diagnostickými snímkami, pomocou tejto publikácie sa zoznámia s ich interpretáciou postupnými logickými krokmi