Praktická aromaterapie : přirozená cesta ke zdraví, kráse a vitalitě - Nováková, Barbora; Šedivý, Zbyněk, 1947- (Pragma, 1996)
Autori ponúkajú čitateľom prehľadne usporiadané informácie, ktoré možno uplatňovať v liečebnej, rehabilitačnej a kozmetickej praxi, všade tam, kde chceme ovplyvniť psychiku alebo si jednoducho spríjemniť svoje životné prostredie. Kniha prináša podrobnú charakteristiku viac než stodvadsať vybraných rastlinných silíc, uvádza ich výskyt, zloženie, spôsob získavania, účinky, použitie v kozmetike a kuchyni. Vedľa rastlinných silíc sa čitateľ zoznámi s pôsobením panenských rastlinných olejov. Praktická aromaterapie pobáda k pútavej výprave svetom krásy (kozmetika), svetom vôní (aromaterapia v pôsobení na psychiku) a svetom dotykov (aromaterapia v masážach). Kniha však zároveň poslúži ako prehľadný lexikón všetkých prostriedkov a praktických návodov použiteľných v bežnej praxi. Je doplnená česko-latinským, latinsko-českým a slovensko-českým registrom.