Oční lékařství - Kuchynka, Pavel, 1947- (Grada Publishing, 2007)
Jedinečná základní učebnice oftalmologie, na jejímž sepsání se podíleli naši přední odborníci. Podobná kniha tohoto rozsahu dosud nebyla na našem trhu vydána. Celobarevná publikace má bohatou obrazovou dokumentaci (na 390 obrázků, z toho 14 perokreseb, mnoho schémat, grafů a 107 tabulek). Součástí knihy je i CD-ROM, na němž naleznete dalších 500 fotografií, celkem tedy na 900 vyobrazení! Kniha má převážně postgraduální charakter ("odborná - učebnice" ). Je určena jako hlavní zdroj pro atestační přípravu, ale lze ji využít také v pregraduální přípravě a potřebné informace v ní najdou i lékaři z jiných oborů. V knize je také kladen důraz na základní morfologická a některá fyziologická data, bez jejichž znalostí není možné pochopit příčiny a léčebné postupy u jednotlivých chorob. V klinických částech kapitol jsou zohledněny nejnovější poznatky z jednotlivých suboborů oftalmologie. [vyd.]