Neurological disorders : public health challenges (World Health Organization, 2006)
Publikácia charakterizuje a vedie diskusie o zvyšujúcom sa celosvetovom význame zdravia obyvateľstva z hľadiska častých neurologických porúch /demencia, epilepsia, bolesti hlavy, skleróza multiplex, neuroinfekcie, neurologické poruchy spojené s podvýživou, bolesťami hlavy, Parkinsova choroba, mozgová príhoda, úrazové poranenia hlavy/. Kniha predstavuje perspektívny náhľad na zdravie obyvateľstva z hľadiska neurologických porúch, prezentuje nové a aktualizované odhady a predpovede celosvetového výskytu uvedených ochorení. Poskytuje informácie a rady o riešeniach zdravotného stavu verejnosti, ktoré by sa mohli aplikovať v záujme zníženia počtu prípadov výskytu a následkov neurologických porúch. Dáva príležitosť odborným kvalifikovaným zdravotníckym pracovníkom a odborníkom z odboru plánovania, aby posúdili podstatu príčiny týchto ochorení vo vlastnej krajine a prijali príslušné opatrenia.