Communicable disease control in emergencies : field manual - Connolly, Máire A. (World Health Organization, 2005)
Príručka pre zdravotníckych pracovníkov zasahujúcich v mimoriadnych situáciách poskytuje podrobné informácie o zásadách, ktoré platia v daných situáciách pri kontrole prenosných chorôb: rýchle posúdiť a identifikovať ohrozenie zdravia prenosnými ochoreniami; zabezpečiť zdravé prírodné prostredie v záujme prevencie pred šírením prenosných ochorení; zaviesť dohľad/systém včasného varovania za účelom okamžitého hlásenia prípadov a monitorovania vývoja ochorenia; kontrolovať epidemický výskyt prostredníctvom dostatočnej pripravenosti a rýchlej reakcie; zvládnuť ochorenia včasnou diagnózou a vhodnou liečbou.